Alltid händer det nått!

Igår skulle jag & Eazy till Kil och träna med Kelpieligan sista gången innan jul. Vaknar av att Eazy vandrar fram och tillbaka, inte likt honom. Det visar sig att han nog varit orolig för Zixten som kräkts på flera ställen.

Han talar aldrig om när han behöver ut! Utan han ställer sig bara vid en dörr och tittar. Inte lätt att se när man sover i ett annat rum. Dörren står på glänt, men de går aldrig in till oss ändå.

Nu är det inget ovanligt att man möts av Zixtens spyor när man kommer upp på morgonen. Han har en viss förmåga att sno resterna av katternas byten och då gör magen uppror 😉

Så jag var inställd på att åka till Kil. Men när Zixten ratar frukosten och sen inte bäddar ner sig i soffan fram till lunch, som han alltid gör, då är nånting riktigt fel. Jag vågade inte lämna honom ensam 😦

DSC04041-001

Zixten är en liten ”fjomp”! Det räcker ibland med att ge honom en blick, så ser han ut som om hela världen trillat över honom. Så att han gick och såg sån ut var inget konstigt.

Men han låg bara korta stunder, var oftast i benen på mig. Han kaskad kräktes inte, hulkade inte, utan han såg bara bedrövad ut och så kom det upp en hög av vitt skum blandat med gräs, gång på gång. Han lyckades som vanligt pricka in alla mattorna!

Katterna sprang in och ut! De andra hundarna gick mig på nerverna! Mayo stal grejer som han glatt kom och skulle byta mot godis 😉 Varje steg jag tog så chansade Eazy på att vi skulle träna, så han gick fot, gjorde snabba läggande osv

Vågade inte lämna Zixten ensam mer än några minuter, så de fick bli Uppletande inne!

DSC04042

DSC04049

DSC04052

DSC04046

DSC04057

Gömde apportpinnar överallt i huset! De var helt vrickade, klättrade i hyllor, skrivbord mm. Men oj vad stolta de var när de hittat och lämnat alla 🙂

De blev lugnt ett tag! Det syntes att Zixten hade ont i magen, sköt bakbenen under sig och hade svansen mellan benen. När han på eftermiddagen gick och gömde sig under säng på övervåningen, då ringde jag veterinären. Nånting var riktigt fel!

Kommer in till Distriktet och han skrek rakt ut när hon tryckte på magen. Bara att åka vidare till Karlstad och djursjukhuset.

Efter undersökning där, så blev det klart att han skulle läggas in med dropp (började bli uttorkad) och vidare utredning. Men innan jag for hem så gjordes en röntgen och där hittade vi orsaken till det onda. En benbit som fastnat i tarmen.

12342714_890121131083996_1026882578633422038_n

Han var väl inte överförtjust att bli lämnad! Vi hoppas benbiten kommer ut den naturliga vägen, så vi slipper operation. Har inte hört nått från veterinären än, så då har han väl ivf inte blivit sämre.

Jag har oxben åt hundarna för det skulle vara bättre än tuggben. Frågade veterinären och hon rekommenderade typ pressade läderben eller tuggrullar. De flisar sig och blir uppmjukade i magen och tarmen.

Så nu är alla oxben bortplockade och Eazy som har ett enormt tuggbehov har redan tuggat i sig en tuggrulle.

DSC04058

Mayo strävar att leta gömställe till sitt!

DSC04063

Men gav upp och somnade 😉

Nu hoppas vi att allt går bra med Zixten och att vi får lite lugn och ro från sjukdom och skit.

DSC04066

Idag är det Eazy som hämtar mjukisdjur 😉 Bäst att ta med dårarna på en skogspromenad innan jag ska åka och jobba 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s