Blev ett bakslag! Men på’t igen!

Igår var det en sån där sällsynt dag! Både jag och Jenni jobbade samtidigt, så hundarna fick vara i hundgården! Jag for direkt från jobbet och handlade, så var det klart inför helgen.

3 vrickade hundar möter mig och det märks väl att de vilat under dagen. Det regnade, så de har troligen sovit på verandan eller i hundhuset, så de var utvilade.

Vet inte riktigt vad som hänt med fåglarna i sjön! Förr om åren har de hållit sig på avstånd när hundarna varit ute! Men nu när hundarna är ute, då kommer de istället.

DSC01063

DSC01064

DSC00900-002

Som igår! Kanadagässen kom flygandes, när de ser hundarna då ”drog de i nödbromsen” och landade här! Svanarna är jättenyfikna också! Kanske beror på Eazy som är ny 😉

Valpskrället hade verkligen en uppdämd energi, minst sagt ;-P Efter att han landat på köksbordet, så fick det vara nog! In med honom och Mayo i bilen, som sen visade sig inte vara så smart 😦 Och sen for vi några kilometer norröver, så de fick rasa av sig rejält.

DSC01097

Det blev en fin Valborgsmässoaftons kväll! Det hade slutat regna, men Eazy missade ju inte en endaste vattenpöl under promenaden 😉

Närmare 2 tim var vi borta! De enda ljud man hörde var fågelkvitter och lommen! När vi kom till Lillsjön vid första stoppet, så var Herr & Fru Storlom där, de brukar vara ganska skygga. Men dessa höll oss sällskap hela tiden och simmade nyfiket närmare. Tyvärr höll de sig oftast i motljus, så bilderna blev dåliga!

DSC01111-001

DSC01129

Vi knallade iväg och hundarna fick springa av sig 🙂

När jag och hundarna närmar oss Lillsjön igen, så hör vi lommarna, de är kvar än!

DSC01072

Där blev jag sittandes ett tag och titta på dessa vackra fåglar 🙂

DSC01080-001

Till hö i bild så ser ni dom ligga! Inte speciellt bekymrade för att hundarna plaskade i vattnet 🙂

DSC01181-001

Eazy var ju tvungen att ta sig en simtur 😉

DSC01206

DSC01208

Vi såg även Rådjur där inte ”sommarkappan” kommit på än och en trana 🙂

En härlig, tyst kväll ihop med pojkarna när det är som bäst 😀

Så har vi bakslaget! Mayo visar ju med hela sin uppenbarelse, att bilar gillas inte! Han har påverkat Eazy, men det lyckades jag snabbt jobba bort.

DSC01211

DSC01210

Mayo dreglar i vanlig ordning och försöker ”krympa ihop” så fort vi närmar oss bilen. Och sen kommer ”draperiet” av dregel 😦

Så det blev bakslag på Eazys glada ”inhopp i bilen” 😦 Han lade sig som en säck potatis och jag fick lyfta in honom i bilen! Även idag!

Mayos åksjuka ska inte få förstöra Eazy! Så de få gånger de måste åka ihop, så får jag planera vem jag tar in först osv

Idag vaknade jag upp med värk i varenda muskel och led = feber! Huvudvärk, bihålor och hals var intet vidare heller 😦  Så jag önskade att jag kunde göra som ungarna, sova sig frisk! Det var väldigt många år sedan 😉 Så det var bara att fåi sig div medikamenter, vila medans dom gjorde verkan och ta i tu med dagen.

En vrickad valp idag också och det gör mycket mer ont att användas som ”kamptrasa” när man har feber i kroppen 😉

Eftersom orken tröt, så kom jag på att lägga ett sk hårt spår på ena Köpcentrets parkering. Tog den lite ”lugnare” parkeringen, men med störning från kundvagnar, folk och bilar. Filmade en bit av spåret, men jag och youtube kommer inte överens ;-P

11182349_795634100532700_972222893422500553_n

Det gick ivf längs nästan hela långsidan av parkeringen och på slutet var en vinkel. Lade med en apportpinne bara för att se om det blev nån reaktion, vi har ju bara tränat 1 gång på det. Och mycket riktigt, den märkte han inte ens.

Kommer inte riktigt ihåg om han fått ett sånt spår förr! Ivf var det första gången som det var så långt, på asfalt  och med vinkel. Det blev en pytte köttbullsbit i varje steg de första metrarna, sen var det vart 3:e och vart 5:e. I vinkeln så var det varje steg!

DSC01214

Det gick ju galant 🙂

DSC01218-001

Men vinkeln blev knepig! Tog honom tillbaka och satte honom på spåret! Klockrent!!! Duktig bäbis ❤

Skulle möta upp Åsa på torget, för hon skulle köpa några avelsägg från mig! Perfekt träning när en person kommer emot en och man har en supersocial vovve! Kontaktträning och vänta lugnt på ett ”varsågod”! Men då fick hon pussar, haha 🙂

2 hund -och hönsnördar träffas = hur mycket som helst att prata om, haha 🙂 Eazy somnade emellan oss! Åsa gick runt och över honom, han var lika cool ändå!

DSC01263

 

DSC01234-001

DSC01280-001

DSC01286

Sen passade vi på att träna lite! Ligg i rabatter, hoppa upp på parkbänkar, stå still på olika ställen.

DSC01235

Följsamhet…

DSC01249

Stadga…

DSC01258-002

Och en massa bus 🙂

En duktig bäbis som hoppade in i bilen med bara ”lite” tvekan 🙂

DSC01228

Den där humlan skulle han allt gärna velat ha,haha 😀

Imorgon ska jag & Eazy och heja på Jolin & Nikki som tävlar 🙂 Bara febern håller sig på en låg nivå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s